« Varios

traditionele oven aardewerk

Posted in Varios on 10 mei 2014 Dit is een traditionele oven waar biscuit aardewerk in gebakken wordt. Dus het traditioneel, langzaam gebakken aardewerk (een soort "slow pottery") komt uit dit soort ovens. De kwaliteit van het baksel kan enorm variëren. De kwaliteit wordt bepaald door de constante verhitting en hoe de oven is afgedekt. De oven wordt met dakpannen en kapotte scherven afgedekt waardoor een continue temperatuur in de oven blijft. Dit schatteke op de foto hieronder maakt in hele kleine oplages (de oven wordt maar twee keer per week opgestookt) prachtig aardewerk.

2014-05-10 17.51.29

Aardewerk madam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Cinema

selección

dia de los muertos

suikergoed schedels: hecho a mano!

Bekijk video >>

grafica

Bekijk video >>

señor coconut

Jajaja Señor Coconut is een Duits gezelschap! Ze zijn bekend geworden met cumbia-, salsabewerkingen van Kraftwerk nummers.

Bekijk video >>

ons werkterrein…

Bekijk video >>

Nortec, Bostich & Fussible

In het noorden van Mexico, Tijuana, hebben ze van Techno, Nortec gemaakt. Een combinatie van traditionele instrumenten die veel in Norteño muziek wordt gebruikt, zoals de trompet en de tuba, met hightech ritmes & ondersteuning. Grootmeesters in de Nortec zijn Bostich & Fussible. Pepe Mogt heeft de Nortec inmens populair in Mexico gemaakt (ze noemen zichzelf inmiddels: the Mexican Institute of Sound!)

Bekijk video >>