« Mercado

Vivan los Mexicanos

Posted in Mercado on 10 mei 2014 Mexico krijgt steeds meer last van China als extreem goedkoop productieland. De Verenigde Staten trekt aan de ene kant aan Mexico om de lonen op te voeren en aan de andere kant liggen hele dorpen "op hun gat" omdat Chinezen veel goedkoper produceren. Een dorp waar wij veel komen om traditioneel aardewerk en serviesgoed te bestellen wordt wekelijks overladen met containers uit China... Vandaar deze oproep van een Mexicaanse producent: "Het is niet meer: Viva Mexico! Vanaf nu is het: Viva de Mexicanen! Consumeer producten die  door Mexicanen zijn gemaakt." Om u en de uwen gerust te stellen: wij werken alleen met Mexicanen die zelf aardewerk bakken & braden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Cinema

selección

dia de los muertos

suikergoed schedels: hecho a mano!

Bekijk video >>

grafica

Bekijk video >>

señor coconut

Jajaja Señor Coconut is een Duits gezelschap! Ze zijn bekend geworden met cumbia-, salsabewerkingen van Kraftwerk nummers.

Bekijk video >>

ons werkterrein…

Bekijk video >>

Nortec, Bostich & Fussible

In het noorden van Mexico, Tijuana, hebben ze van Techno, Nortec gemaakt. Een combinatie van traditionele instrumenten die veel in Norteño muziek wordt gebruikt, zoals de trompet en de tuba, met hightech ritmes & ondersteuning. Grootmeesters in de Nortec zijn Bostich & Fussible. Pepe Mogt heeft de Nortec inmens populair in Mexico gemaakt (ze noemen zichzelf inmiddels: the Mexican Institute of Sound!)

Bekijk video >>